UTS stopt met OneNet-mail

uts-smallWILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS stopt per 1 april met zijn mail-service van OneNet. De internetprovider Onenet blijft overigens wel bestaan, laat het bedrijf weten in mailtjes aan Onenet-klanten. Als reden voor het stopzetten van de dienstverlening geeft UTS aan slinkende aantal klanten en de vele gratis alternatieven die nu op de markt zijn.

Advertentie

Volgens UTS dient het bedrijf grote investeringen te doen om zijn mail-service up to date te houden. Investeringen die volgens het telecombedrijf niet meer houdbaar zijn, zeker niet gezien het geringe aantal klanten van UTS dat gebruikmaakt van de OneNet-maildienst.

Daarom hebben wij besloten om de dienstverlening per 1 april stop te zetten.
Dit geeft u (de klant, red.) ruim de tijd om een alternatieve e-mailprovider te vinden en om uw relaties op de hoogte te brengen van uw nieuwe mailadres.
Dit besluit zal geen gevolgen hebben voor uw internetservice.
De stopzetting heeft alleen betrekking op de e-maildienst.”

De OneNet-maildienst kon gebruikt worden door personen die een internetaccount hadden bij UTS.
Het telecombedrijf stelt dat bij de lancering van de dienst dit zeer gewaardeerd werd door de klanten en dat veel mensen er gebruik van maakten.
Maar door de jaren heen heeft de OneNet-maildienst concurrentie gekregen van diverse gratis mailproviders, waardoor veel UTS-klanten zijn afgehaakt.
Op de website van OneNet, https://www. uts.cw/onenet, wordt stilgestaan bij de stopzetting van de dienstverlening en worden ook gratis alternatieven gepresenteerd.
UTS raadt klanten aan om te kiezen uit providers zoals Gmail, Zoho Mail, Outlook, of Yahoo.
Ook is er een handleiding te vinden over de manier waarop men een nieuw mail-adres kan aanmaken.
Personen die dit te veel moeite vinden, kunnen gebruikmaken van een speciale actie van UTS, dat voor 75 gulden een nieuw mail-account aanmaakt.
Klanten worden opgeroepen om hun bestaande mail door te laten sturen naar hun nieuw aangemaakte mailadres.
UTS zal de mail doorzenden tot en met 1 april van dit jaar.
Klanten van OneNet hadden vaak klachten over de dienstverlening van de provider.
Begin vorig jaar was de maildienst dagen uit de lucht, nadat het bedrijf op een internationale zwarte lijst was gezet, omdat veel spammers (???) mail van OneNet hadden verstuurd.
Hierdoor werd mail van OneNet door tal van internationale mailproviders geweerd, met als gevolg dat mails niet aankwamen of niet ontvangen konden worden.
Van klanten, maar ook vanuit de politiek was er forse kritiek op de problemen bij UTS.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

0 Reacties op “UTS stopt met OneNet-mail

  1. Elke internet provider heeft een email dienst, ik vind dit behoorlijk lastig. Gaat nu het bedrag van abonnement ook omlaag …

  2. Jan van der Sluis

    Elke internet provider heeft een email dienst … gaat nu abonnement bedrag ook omlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *