Valse geruchten over Statenlid Sulvaran

Glenn SulvaranWILLEMSTAD — Noch de politie noch justitie verricht onderzoek naar geruchten over omkoping van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.
Ook is er geen aangifte gedaan tegen het Statenlid met betrekking tot een zedendelict. Dat meldt hoofdofficier van justitie Heiko de Jongh in een brief aan Sulvaran.
De laatste had De Jongh op 25 februari gevraagd of er tegen hem aangiftes waren gedaan naar aanleiding van omkoping of een zedendelict.
De reden van de vragen zijn geruchten die over Sulvaran de ronde doen.
Valse geruchten, zoals het Statenlid zelf zegt.
Zo zou Sulvaran geld hebben aangenomen om uit de PARStatenfractie te stappen en de coalitie PS/PAIS/PNP te steunen.
Sulvaran zegt dat hij die beslissing naar eer en geweten en zonder ruggespraak heeft genomen, zoals de wet dat stelt.
Een tweede vals gerucht over Sulvaran dat naar buiten is gebracht, gaat over een vermeende aangifte tegen hem omdat hij een affaire zou hebben met een jonge dame.
De naam van de vader van de dame waarmee Sulvaran de affaire zou hebben gehad en die de aangifte zou hebben gedaan, is nooit genoemd.
Volgens Sulvaran is het doel van de geruchten puur om zijn goede naam aan te tasten en om een wig te drijven tussen hem en zijn familie.
Hij verdenkt personen gelieerd aan de politieke partij MFK en de politiek leider van die partij van deze praktijken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de sociale media.
In een brief van 28 maart bevestigt de hoofdofficier van justitie dat er geen onderzoek naar Sulvaran loopt en dat er geen aangiften tegen hem zijn gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *