Van Assendelft van Wijck moet over de brug komen

Door: Elisa Koek

vonnis bonham villa toscane versgeperst.com projectontwikkelaar kiki beach pietermaai NIEUWS Curaçao  villa toscane style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Projectontwikkelaar Chris van Assendelft van Wijck moet met geld over de brug komen. Engelsman Roger Bonham klaagde hem aan vanwege een ruil die het tweetal in 2008 had gedaan. Bonham ruilde een motorschip tegen een appartement in Villa Toscane (Saint Tropez) van Van Assendelft van Wijck.

In december 2009 trok Bonham aan de bel en stapte naar de rechter. Het appartement in Pietermaai was volgens de Engelsman niet opgeleverd en liep hij kosten mis. Niet veel later bleek volgens Bonham dat het appartement waarom het ging een ander appartement was dan Van Assendelft van Wijck beweerde.

Namen gewisseld
In de overeenkomst die Bonham met Van Assendelft van Wijck had gesloten werd gesproken over een appartement met de naam Assini. Volgens Bonham waren de namen tussen appartement Assini en het goedkopere appartement Sambuca gewisseld. In de overeenkomst zou het appartement beschreven zijn als ‘direct aan zee, vanaf het balkon is de haveningang duidelijk zichtbaar’. Deze kenmerken zouden alleen gelden voor het duurdere appartement, dat nu de naam Sambuca draagt. Ook hierom stapte Bonham naar de rechter.

Eis
In maart dit jaar werden appartementen Assini en Sambuca getaxeerd. De waarde van Sambuca werd vastgesteld op 550.000 gulden en die van Assini op 350.000 gulden. Bonham verkocht zijn motorschip in 2008 voor 450.000 euro dus nam geen genoeg met de getaxeerde bedragen. Hij eiste het bedrag dat in 2008 in de verkoopadvertentie van Van Assendelft van Wijck werd genoemd: 390.000  euro voor het appartement en 15.000 euro voor de parkeerplaats. Een totaalbedrag van 405.000 euro.

Verhuur
Behalve bovengenoemde, eiste Bonham ook de misgelopen huurinkomsten van 139.500 gulden. Volgens Bonham is appartement Sambuca door Van Assendelft van Wijck lange tijd aan derden verhuurd voor een bedrag van 4500 gulden per maand. Ook het andere appartement (Assini) zou zelfs verhuurd zijn geweest. Bonham heeft hier naar eigen zeggen nooit iets van teruggezien.

Niet genoeg bewijzen
De rechter oordeelde vandaag over de zaak. Het argument van Bonham dat er met de appartementen ‘gesjoemeld’ was, werd echter niet geaccepteerd. Volgens de rechter is de procedure uitgegaan van appartement Assini en zijn er niet genoeg bewijzen dat Bonham in werkelijkheid zijn schip voor appartement Sambuca had geruild.

Oordeel
Wel is Van Assendelft van Wijck veroordeeld tot een vervangende schadevergoeding voor niet deugdelijke nakoming van de overeenkomst, bestaande uit het uitblijven van (tijdige) levering. Het bedrag is vastgesteld op de getaxeerde waarde van Assini: 350.000 gulden. Omdat het niet duidelijk is vanaf wanneer is verzuimd het appartement te leveren, is de rentedatum vastgesteld op 19 december 2009, de datum waarop Bonham naar de rechter stapte

_vonnis Bonham 2012 08 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *