Van der Dijs boos over valse aantijgingen

WILLEMSTAD — President-commissaris van Aqualectra en Refineria di Kòrsou (RdK) Oswald van der Dijs bestrijdt ten stelligste de ongefundeerde aantijgingen van vakbond SGTK tegen zijn persoon.

Volgens de vakbondsleider Alcides Cova houdt Van der Dijs er een ‘toko den toko’ op na, is hij indirect eigenaar van een wervingsbureau dat buitenlandse werknemers bij de Curaçao Refinery Utilities, beheerder van de BOO-installaties, tewerkstelt.
Als de vakbond bewijzen heeft dan moeten ze maar bij het Openbaar Ministerie aangifte doen”, aldus Van der Dijs.
Hij vindt het niet kunnen dat iemand zomaar de naam van een ander door het slijk kan halen. “Dit is tegen de wet.”
Hij refereert aan de aangifte die hij bij het OM heeft ingediend tegen Centrale Bankdirecteur Emsley Tromp en PAR-politica Omayra Leeflang.

Zij hebben ook publiekelijk aantijgingen tegen mij gedaan die niet op waarheid berusten. Maar het OM doet zijn werk niet.”
Van der Dijs zegt dat hij niet aan de gang kan blijven met het doen van aangiftes, want het kost hem veel geld.
Hij eist wel van het OM dat dat zijn werk doet en dit soort praktijken aanpakt.

Van der Dijs stelt dat hij zich niet met illegale zaken heeft beziggehouden. Hij is president- commissaris bij RdK en Aqualectra en heeft geen bedrijf dat personeel werft voor deze nv’s. CRU heeft een managementteam dat uit drie persionen bestaat. Zij zijn belast met het zoeken naar personeel. Als er geen lokale werknemers gevonden kunnen worden, wordt er in het buitenland gezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *