Van Raak wil onderzoek naar omkoping Bonaire

Het moment waarop Santana agressief benaderd werd door Willems, die hem en plein public dreigde met een pak slag, omdat Santana zijn telefoontjes niet beantwoordde.

Het moment waarop Santana agressief benaderd werd door
Willems, die hem en plein public dreigde met een pak slag,
omdat Santana zijn telefoontjes niet beantwoordde.

DEN HAAG — SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak is voorstander van een onderzoek naar de financiering van politici en politieke partijen op Bonaire. Aanleiding is de verklaring van Eilandsraadslid Rafael Santana over een poging om hem om te kopen.

Volgens Santana zou de bekende zakenman Yoyo Willems hem onder druk zetten, zo verklaarde hij deze week in een telefonisch interview met de Amigoe. Hij zou 120.000 dollar krijgen als hij ervoor zorgt dat het huidige Bestuurscollege opstapt. Hij zou met de dood zijn bedreigd als hij niet meewerkt. Van Raak vraagt in een brief aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wanneer er een onderzoek start naar deze zaak en of het klopt dat de zakenman het bestuur wilde laten vallen.

“Bent u bereid te onderzoeken welke politici op Bonaire of anderen diensten hebben ontvangen van deze zakenman? Bent u bereid een onderzoek te starten naar de financiering van politici en politieke partijen op Bonaire?”, vraagt Van Raak ook.

Tot slot wil hij weten hoe de veiligheid van Santana wordt gegarandeerd gedurende een eventueel onderzoek.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *