VBC wil dialoog met regering

Bron:Versgeperst
Door: Leoni Leidel-Schenk

ZV Versgeperst vbc regering NIEUWS integer dialoog Curaçao betalingsbalans bestuur aov  dialoog1 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De ontwikkelingen op financieel en sociaal-economisch gebied op Curaçao vormen voor de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) aanleiding tot grote bezorgdheid. Dat meldt de VBC in hun nieuwsbrief van deze maand. De vereniging blijft aandringen op een gesprek met de regering.

“Anno maart 2012 wordt Curaçao geconfronteerd met een aantal trends, dat zich tegelijkertijd manifesteert en elkaar versterkt”, schrijft VBC.

Betalingsbalans

De trends zijn volgens de vereniging de grote perikelen rondom betalingsbalans en substantiële tekorten op de lopende rekening als gevolg van tekort schietende exporten en te grote importen. Ook het dreigende faillissement van het sociale verzekeringsstelsel en grote, structurele tekorten bij het ZV en AOV fonds baart het VBC zorgen.

Integer bestuur

Dan is er nog ‘de toenemende onzekerheid betreffende betrouwbare en betaalbare utiliteit en olievoorzieningen, en oplopende tekorten en snelle verslechtering van de financiële positie van Aqualectra en Curoil’. Dit alles is volgens VBC een gevolg van “perikelen op het bestuurlijk vlak en problematiek van integer en deugdelijk bestuur.”

Dialoog

“Bij diverse gelegenheden heeft de VBC deze vraagstukken vergezeld van mogelijke oplossingen onder de aandacht van de regering gebracht, en aangedrongen om gezamenlijk met de sociale partners deze aan te pakken en op te lossen.” Maar de vereniging zegt dat de regering ‘vooralsnog geen oor voor dialoog heeft en is van oordeel dat haar aanpak en beleid voor Curaçao de beste resultaten zal opleveren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *