AD | VDC Hoofd Gumbs sprak Wiels voor dood

Hoofd veiligheidsdienst VDC Edsel Gumbs

Hoofd veiligheidsdienst VDC Edsel Gumbs

Willemstad – Ed Gumbs, voormalig hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) heeft op 2 mei een gesprek gehad met politicus Helmin Wiels, drie dagen voordat Wiels werd vermoord. De inhoud van dit gesprek komt aan bod bij de rechtszaak die hij aanspant om de reden voor zijn ontslag aan te vechten. Dat heeft Gumbs gisteren tegenover deze krant bevestigd. Het voormalig hoofd wil vooralsnog met geen woord reppen over de zaken die hij tijdens de behandeling van de zaak naar voren zal brengen.

,,Wiels en ik groeiden allebei in Steenrijk op”, zo licht Gumbs toe.

,,We hadden een goede band met elkaar, wij vertrouwden elkaar. Bij onze laatste ontmoeting op 2 mei van dit jaar heb ik hem nog gezegd om goed uit te kijken, zijn veiligheid serieus te nemen.”

Gumbs had sinds 2011 circa 15 persoonlijke ontmoetingen met Helmin Wiels waarin gesproken werd over het ontslag.

,,Voor Wiels was het belangrijk dat de zaak werd rechtgetrokken, dat mijn goede naam die door de affaire was aangetast, in ere hersteld zou worden.”

De politiek leider had tijdens de ontmoetingen aan Gumbs gevraagd of hij naar zijn oude werkplek terug wilde gaan.

,,Ik wilde niet terug omdat het niet in mijn eigen belang was, het leek mij niet goed voor mijn eigen veiligheid. Wiels zegde toe dat hij op zoek zou gaan naar andere manieren om de zaak recht te trekken.”

In de gesprekken die beide mannen voerden, legde Wiels uit waarom hij niets tegen het ontslag heeft kunnen doen.

,,Hij vertelde mij dat het niet zo was dat hij de zaak op zijn beloop had gelaten. Wiels gaf de politieke redenen aan waarom hij zo had gehandeld, hij had de regering (Schotte, red.) nog gewaarschuwd dat ze zich veel problemen op de hals haalden als ze zouden doorzetten, maar die waarschuwing werd in de wind geslagen.”

De politiek leider zei ook tegen Gumbs dat hij verbaasd en verrast was over de manier waarop mensen van zijn partij in deze kwestie handelden, zo vertelt Gumbs.

,,Het ging daarbij om mensen die hij zelf aan een positie had geholpen.”

Gumbs is inmiddels voor de vierde keer ontslag aangezegd. Tot nu wist het voormalig hoofd zijn ontslag met succes bij de rechter aan te vechten.

,,Het gaat er niet om dat ik terug in mijn functie wil, ik wil niet voor de clowns, de huidige regering werken. Ik word eervol ontslagen omdat ik niet goed zou presteren, dat valt natuurlijk niet met elkaar te rijmen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

0 Reacties op “AD | VDC Hoofd Gumbs sprak Wiels voor dood

  1. Wat een triest gebeuren allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *