VDC moet weer open

WillemstadFrente Sivil gaat een brief sturen aan de gouverneur met het dringende verzoek een interim-kabinet toe te staan dat onder andere het herinstitueren van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) garandeert.

De pressiegroep wijst erop dat de huidige regering informatie van de VDC heeft doorgesluisd naar twijfelachtige onbekenden, waarna de dienst gesloten is.
,,Het kabinet Schotte heeft verschillende malen aangetoond niet integer te zijn, onze waarden en normen met voeten te treden en niet in staat te zijn te regeren”, aldus Frente Sivil die stelt dat de regering ook gezorgd heeft voor internationaal wantrouwen door de VDC buitenspel te zetten en zo het obscure verleden van onder anderen Gerrit Schotte (MFK), George Jamaloodin (MFK) en Nasser El Hakim (MFK) te verdoezelen.

Frente Sivil: ,,De screening van de VDC heeft immers nooit echt plaatsgevonden en de reeds verzamelde belastende informatie is nooit officieel ter tafel gekomen.”

De pressiegroep vreest ook voor het functioneren van het bevolkingsregister Kranshi, waar wantrouwen en corruptie hoogtij vieren.
,,De ene actie na de andere werd daar ingezet door Wiels en Monk om het systeem te manipuleren”, aldus Frente Sivil.

Kortom, de pressiegroep wil aan de gouverneur duidelijk maken dat hij ervoor kan zorgen dat er weer vertrouwen komt in het systeem, nog vóór de verkiezingen.
Dat kan niet met het aanblijven van het huidige demissionaire kabinet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *