Veel documenten OW ontbreken

SoabWILLEMSTAD — Binnen het lopend onderzoek van overheidsaccountant Soab naar de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) is gebleken dat er ‘vooralsnog veel documenten’ ontbreken, zo bevestigt Soab-directeur Geomaly Martes desgevraagd.
Het zou onder andere gaan om documenten met betrekking tot materiaalinkoop, gunning van diensten en asfalteren van wegen.

“Ondanks het feit dat het onderzoek niet aan een einddatum gebonden was, is de afronding daarvan eind deze maand ingepland.
In het geval dat de ontbrekende documenten in de komende periode zoek blijven, kan het advies van de Soab aan de opdrachtgever, aangifte van vermissing van de documenten bevatten

, aldus Martes.
Zoals de Amigoe herhaaldelijk heeft bericht is de opdrachtgever van het onderzoek het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).
Ook de VVRP-minister, Earl Balborda (PNP), heeft tegenover radiozender Z-86 verklaard dat ‘er een groot aantal documenten ontbreken en dat een mogelijke aangifte wellicht in een strafrechtelijk onderzoek uit zou kunnen monden’.

De minister had medio maart een ordemaatregel opgelegd waarbij de toegang tot de uitvoeringsorganisatie, OW, voorlopig werd ontzegd aan diensthoofd Raymond Florentina en zijn rechterhand, Hensley Basilio.
De termijn van de opgelegde maatregel, drie maanden, is onlangs door de minister verlengd omdat het Soab-onderzoek nog gaande was.

Zoals reeds eerder gemeld, kwam de uitvoeringsorganisatie herhaaldelijk in beeld toen er vraagtekens werden geplaatst door PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje naar de gunningen aan het inmiddels opgeheven bedrijf B-Proof Technology, voor het vervaardigen van verkeersdrempels, het aanbrengen van wegreflectoren en het leveren van verkeersborden met bevestigingsbeugels.

Ook stelde het Statenlid toen de hoge raming van OW – 5,2 miljoen gulden – voor de kosten van het opknappen van de Schubappelweg aan de kaak.
Basilio was in 2001 ook betrokken bij het omstreden project ‘Hato voorrijwegen’.
Het project werd door het Openbaar Ministerie uitvoerig onderzocht waarbij er sprake bleek te zijn van corruptie.
Basilio is in deze zaak veroordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *