Veel vragen voor interim-kabinet

HELP We verzuipen!!!!

WILLEMSTAD — Curaçao heeft een probleem. Dat moeten wij erkennen en we moeten samen proberen een oplossing te vinden. In deze bewoordingen reageerden de Statenleden Alex Rosaria (Pais) en Glenn Sulvaran (onafhankelijk Statenlid) op de sombere presentatie van het interim-kabinet voor de Staten van Curaçao.

Zowel Rosaria als Sulvaran wees erop dat het op dit moment geen zin heeft om te stellen dat het meevalt met de financiële problemen van het land Curaçao, zoals dit door leden van het vorige kabinet wordt gedaan.
In hun presentatie schetsten demissionair premier Stanley Betrian en demissionair Financiën-minister José Jardim een donker beeld van de financiële situatie van het land Curaçao.
Zo rekenden zij voor dat, mochten er geen hervormingen worden doorgevoerd, de Curaçaose regering begin volgend jaar met liquiditeitsproblemen zal worden opgescheept.
De presentatie van Betrian en Jardim was aanleiding voor veel vragen, waarbij het opviel dat de Statenleden niet alleen met vragen kwamen over de financiën van het eiland, maar over tal van andere problemen waarmee Curaçao op dit moment te maken heeft, terwijl anderen zelfs van het interim-kabinet wilden weten wat voor visie het heeft ontwikkeld om deze problemen aan te kunnen pakken.
Na de eerste vragenronde waren er zoveel vragen, dat demissionair premier Stanley Betrian twee weken de tijd wilde hebben om alle antwoorden te kunnen formuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *