Venezuela demonstreert tijdens bezoek koningspaar

Vlag-VenezuelaCARACAS — De oppositie in Venezuela heeft een grote demonstratie aangekondigd, die zaterdag wordt gehouden tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan dat land. Redenen zijn de schaarste van levensmiddelen, de inflatie van meer dan 50 procent, de onveiligheid in het land en het onvermogen van de regering om daar iets aan te doen.

Advertentie

Volgens Sonia Camacho, leidster van de anti-regeringsorganisatie Vrouwen in het Zwart, is het hoog tijd dat de oppositie de straat opgaat om de regering omver te werpen.
Op 8 december zijn er lokale verkiezingen in Venezuela.
Die worden gezien als een evaluatie van de socialistische regering van Nicolás Maduro, die er nu een half jaar op heeft zitten.
De landelijke verkiezingen zijn pas over zes jaar.

“Daar kunnen we niet op wachten”, vindt Camacho.

Het Nederlandse koningspaar zal volgens Camacho niet direct iets merken van de demonstratie, omdat die niet in de buurt is van het presidentiële paleis.
Verwacht wordt dat president Maduro de demonstratie zal verbieden.
Dinsdag kreeg hij toestemming van het parlement om een jaar per decreet te regeren.
Hij kan aanvoeren dat de demonstratie de veiligheid in gevaar brengt.
De oppositie heeft gezegd een eventueel verbod te negeren.
De situatie is al maanden gespannen in Venezuela.
De regering heeft winkeliers gedwongen de prijzen te verlagen, wat enorme wachtrijen, chaos en plunderingen met zich meebracht.
Daarmee is de situatie nog onhoudbaarder geworden.

To Top

0 Reacties op “Venezuela demonstreert tijdens bezoek koningspaar

  1. Abraham Mossel

    Het is alleen nog wachten op de grote bom die gaat vallen,het volk is deze dictator en geweze zwager en buschauffeur van chavéz zat,hij regeerd met zijn volgel en met chavéz naam en gedachten,zelf is hij nog geen knip voor de neus waard.Word gewoon een burger oorlog binnen nu en 6 maanden,let op mijn woorden!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *