Verdacht pakje Bergen op Zoom was van politieacademie

verdacht pakjeHet verdachte pakketje dat vrijdag in Bergen op Zoom leidde tot de ontruiming van vier bedrijven, was een nepcamera die gebruikt werd bij een examen voor politieagenten.

Vrijdag moest de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) er bij het bedrijfsverzamelgebouw aan de Coehoornparkstraat aan te pas komen, omdat werd gedacht dat het om een mogelijke bom ging.
De Politieacademie betreurt dat het voorwerp voor zoveel overlast heeft gezorgd.
De politie meldt zaterdag dat de nepcamera, een kartonnen doos met een tuitje eraan, donderdagavond is gebruikt bij het examen. Het was de bedoeling dat de studenten die zouden opmerken, maar dat is niet gebeurd.
Naderhand zijn alle voorwerpen weggehaald die docenten in de stad hadden geplaatst en die niet waren gevonden. De nepcamera was toen al weg, meldt de politie. Het is volgens de politie niet duidelijk hoe het ‘apparaat’ vrijdag rond 12.00 uur aan het hek van Parkeerbeheer terecht is gekomen.
Meldkamer
Donderdag heeft de Politieacademie voorafgaand aan het examen de meldkamer op de hoogte gebracht. Toen de ‘camera’ weg bleek te zijn, is dat niet gemeld, omdat het op een onschuldig ding ging.
Volgens de politieschool is het belangrijk dat dit soort oefeningen wordt gedaan in “een zo realistisch mogelijke omgeving”.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *