Verdachten zaak Babel gevlogen

Babel-verdachten Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs zijn mogelijk toe aan vakantie

Tijdens het inchecken op Hato bij Avianca werd het tweetal door een voorbijganger gefotografeerd. Deze foto circuleert sinds gisteren op Facebook.

Willemstad – Gerrit Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs, beiden verdachte in de zaak Babel, zijn gistermiddag laat op een vliegtuig naar Colombia gestapt.

Het paar en hun 4 maanden oude dochter werden op Hato tijdens het inchecken bij Avianca door een voorbijganger gefotografeerd.

Officier van justitie Guillano Schoop laat tegenover deze krant weten dat het tweetal door te reizen, ondanks het feit dat ze nog verdachten zijn in de zaak Babel, eigenlijk geen strafbaar feit pleegt. ,,Bij de opheffing van de hechtenis heeft de rechtercommissaris het tweetal geen beperkingen opgelegd. Hun werd niet gemeld dat ze niet mogen reizen en hun paspoort is niet ingetrokken, dus in feite breken ze nu geen wet”, aldus Schoop.

Schotte en Van der Dijs worden onder andere verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Op 26 mei werd Schotte, na tien dagen in het cellencomplex te Barber te hebben vastgezeten op vrije voeten gesteld. Enkele dagen eerder werd de hechtenis van Van der Dijs al opgeheven.

Hoewel beiden op vrije voeten werden gesteld, worden ze nog altijd verdacht.

Bron: Antilliaans dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *