Vergadering vakbond over UTS

 

uts-smallWillemstad – Leden van de vakbond Sitkom van de UTSwerknemers vergaderen morgenmiddag over de situatie bij het telecommunicatiebedrijf en hun stellingname daarin.

Dat heeft voorzitter Emilio Brunken van de vakbond Sitkom tegenover deze krant verkaard.

,,Tijdens de vergadering zullen we onder andere met de leden spreken over het zogeheten vrijwillig afvloeien van het personeel en de voorwaarden daarvoor”, zo liet Brunken gisteren weten.

De voorzitter herhaalde dat er in geen geval sprake kan zijn van een gedwongen ontslag voor 200 werknemers.

,,In het geval daar sprake van zou zijn, moet er via een sociaal statuut een vangnet zijn voor de werknemers, en dat is er nu niet. Het is komende dinsdag aan de leden om hun standpunt te bepalen en te beslissen of er nog vervolgstappen worden genomen.”

De vergadering vindt plaats een dag voor de vergadering die minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning met de Raad van Commissarissen van de overheids-nv heeft over de huidige situatie bij UTS.
Directeur Paul de Geus van UTS kondigde enige tijd geleden aan dat het bedrijf gedwongen is om 200 werknemers te ontslaan om de groei en concurrentiepositie te garanderen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *