Vergrijzing bij brandweer wordt aangepakt

brandweer2WILLEMSTAD — Het is een feit dat de Brandweer Curaçao aan het vergrijzen is. In een poging om de situatie te verhelpen is het ministerie van Justitie gestart met het werven van gegadigden voor de opleiding tot brandweer-functionaris (mbo) en brandweer-manager (hbo).

Advertentie

Operationele mensen voor de bestrijding van en hulpverlening bij incidenten zijn er bij de brandweer voldoende, maar het kader en middenkader en het managementteam zijn flink onderbezet.
Het middenkader bestaat uit maar de helft van de 21 mensen die de brandweer in dienst hoort te hebben.
Al voor de verslechtering van de financiële situatie en de aanwijzing van de Rijksministerraad heeft de brandweer-top de regering meermalen verzocht om meer mensen in dienst te nemen.
De regering was echter bang dat de brandweer later, door samenvoeging van de eilandelijke en landelijke instanties, overbezet zou zijn en wees de verzoeken af.
Inmiddels is het wervingsproces van start gegaan.
Personen die erin geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van de Brandweer Curaçao kunnen tot uiterlijk 30 november solliciteren op diverse functies.
Kandidaten moeten kunnen aantonen dat zij een mbo- of hbo opleiding met succes hebben afgerond. Elke kandidaat kan een informatiepakket ophalen bij het hoofdkantoor van de brandweer aan de Roodeweg 188.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *