Vergunningenloket in 2014 geoptimaliseerd

Etienne van der HorstWillemstad – In 2014 zal de focus van het Vergunningen Loket (VL) liggen op het verder optimaliseren en professionaliseren van de interne organisatie, met het doel klaar te zijn voor het overnemen van de vergunningen die gepland staan voor de tweede fase.

Dat heeft minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening, bekendgemaakt.
Het VL is per 3 juni 2013 operationeel geworden.
Naast de informatiefunctie, heeft het VL ook de kerntaken van intake en afgifte van de tewerkstellingsvergunning (SOAW) en de vestigingsvergunning (MEO).
Dit jaar lag de focus op de interne organisatie (trainen en inwerken van personeel en het inrichten van de organisatie).
In het komende jaar zal de aandacht meer gericht zijn op de optimalisering en professionalisering van de instantie waarbij de externe klant maar één contactpunt heeft, zowel voor het indienen als het afhalen van vergunningen en niet meer verschillende instanties hoeven te worden bezocht. De kerntaken van het VL bestaan uit het beschikbaar stellen van eerstelijns informatie over producten en diensten van de overheid aan het publiek en het faciliteren van het publiek bij de intake en afgifte van vergunningen en LOB-verzoeken. Hiernaast heeft het VL ook een kassafunctie.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *