Verhoging AOV historische fout’

 

Bron: Versgeperst
Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst pensioen PAIS NIEUWS fonds Curaçao aov Alex Rosaria  Pensioen" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Alex Rosaria, leider van de partij PAIS, zegt dat het parlement een historische fout heeft gemaakt toen zij akkoord ging met de verhoging van de AOV naar duizend gulden. “Zowel de oppositie als de coalitiepartijen wisten dat het pensioenfonds in de gevarenzone verkeerde”, aldus Rosaria.

Niet alleen was dit een historische fout, maar onze volksvertegenwoordigers hebben het volk een valse hoop verkocht, omdat er niet alleen geen verhoging is maar blijkt ook dat wat er nu is in gevaar verkeerd”, aldus de PAIS-voorman.

Valse beloftes

Onze partij PAIS heeft altijd gewaarschuwd om ons volk geen valse beloftes te doen”, gaat Rosaria verder. “Er is ons ‘snowball’ verkocht dat de economie zou doen groeien, ons is verkocht dat de 80/20-regeling alle Curaçaoënaars aan het werk zou zetten, ons is verkocht dat de stijging van de OB met 20 procent onze koopkracht zou verhogen en ook zou groenten en fruit goedkoper worden. Genoeg met die Anansi-verhalen.”

Fonds

De enige manier om het AOV-probleem aan te pakken volgens Rosaria is om het pensioenbedrag te baseren op wat het fonds kan betalen, zonder failliet te gaan. “Het kan niet zo zijn dat wij het bedrag fixeren zonder dat het gedekt kan worden door het fonds of dat het fonds failliet laat gaan. Wij hopen echt dat zowel oppositie als coalitie op ditzelfde uitgangspunt kunnen komen.”

Groei

Bovendien moet volgens Rosaria vanaf nu begonnen worden met werken aan het laten groeien van het pensioenfonds. “Eén ding is zeker, er bestaat geen magische oplossing die het AOV-fonds uit de problemen kan halen. Politici moeten dit communiceren en werken aan realistische en duurzame oplossingen anders bestaat het pensioenfonds morgen niet meer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *