Verklaring breekt Suárez op

suarez

Verklaring breekt Suárez op

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Luis Suárez deze week extra zwaar gestraft, omdat hij geen spijt betoonde voor zijn herhaalde wangedrag. Ook zijn ietwat onnozele verklaring voor zijn geruchtmakende beet in de WK-wedstrijd van Uruguay tegen Italië (1-0) werkte tegen hem.

Dat valt op te maken uit officiële documenten waaruit de gezaghebbende Braziliaanse krant Estado de São Paulo citeert.

,,Ik verloor mijn evenwicht en viel daardoor onopzettelijk met mijn gezicht op de schouder van mijn tegenstander. Daardoor liep ik een wondje op in mijn wang en had ik ook veel pijn in mijn tanden”, zo beweerde Suárez in zijn schriftelijke verweer.

Suárez beet afgelopen dinsdag tegenstander Giorgio Chiellini in zijn schouder. Het veelbesproken incident ontging de arbitrage, maar op basis van de tv-beelden werd de oud-Ajacied alsnog zwaar bestraft: negen duels schorsing voor Uruguay en de komende 4 maanden volledig buitenspel in het voetbal.

,,De speler heeft op geen enkel moment berouw getoond en evenmin toegegeven dat hij de FIFA-regels heeft overtreden. Daarmee wekt hij de indruk dat hij zich van geen kwaad bewust is”, meldde de FIFA in het vertrouwelijke rapport.

,,De bal was niet in de buurt bij beide spelers en dat verergerde de zaak nog eens. Het was een opzettelijke en bewuste daad, die niet werd uitgelokt.”

Uruguay heeft de FIFA inmiddels gemeld dat Suárez beroep aantekent tegen zijn straf. Volgende week zondag dienen alle verklaringen en rapporten binnen te zijn. De 27-jarige aanvaller van Liverpool blijft gedurende de procedure geschorst. Hij is al twee keer eerder in zijn loopbaan voor soortgelijke bijtincidenten flink gestraft.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *