Verplichte brievenbus

GELEZEN HET commentaar van bureau Telecommunicatie en Post en van Nieuwe Post NA. Per 1 april zal post vernietigd worden indien er geen juiste brievenbus aanwezig is. Er zijn 6.000 (13 procent) adressen bekend waar dit van toepassing zal zijn. Curaçao telt ongeveer 45.000 adressen. Voor het bezorgen van post is er een adres nodig en vervolgens een brievenbus.

Zoals gebruikelijk hebben we dit nooit goed geregeld. Waar begint de regeling dan: zorg dat eenieder een adres heeft. Dus op de juiste manier straatnamen uitgeven en dit onderhouden. De postbode kan dus geen post bezorgen als er geen straatnaam aanwezig is. Een bouwvergunning kan alleen uitgegeven worden als er op dat moment al een adres bekend is. Ik stel dan ook voor aan de overheid om eerst te zorgen dat haar eigen straatje schoon is en vervolgens pas de brievenbus. Goed voorbeeld doet goed volgen. Neem dan ook meteen de postcode mee! Hebben we een straatnaam, een huisnummer, een brievenbus en kan er eindelijk een fatsoenlijke bewegwijzering op volgen en goede wegenkaarten.

Begin bij het begin en niet bij het einde. Vervolgens hoe pak je nu op een burgervriendelijke manier de 6000 ontbrekende brievenbussen aan. De markt kan op dit moment niet voldoen aan deze vraag. Organiseer een openbare aanbesteding voor de levering van 6000 brievenbussen. Verkoop deze brievenbussen tegen kostprijs, zal ergens liggen tussen de 10 à 20 gulden. Geef de postbode zelf een aantal brievenbussen mee ter verkoop aan de bekende 6000 adressen. Ten slotte, als dit allemaal achter de rug is, ga je over tot het niet meer bezorgen van de post en het vernietigen daarvan.

Dan ben je burgervriendelijk bezig geweest en voldoet de regering-Schotte ook aan haar slogan: ‘mas serka di bo’ en ben je bezig met vruchtbaar beleid voor de totale gemeenschap

Henk Pasman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *