Vertrouwen terugwinnen

Daniel HodgeWILLEMSTAD — In Nederland bestaat op dit moment een apathie ten aanzien van alles wat met Curaçao te maken heeft. Wij moeten dat gaan omdraaien. Het vertrouwen moet terugkomen.
Dit was de centrale boodschap van premier Daniel Hodge (PS) vanochtend tijdens een gesprek met leden van een Eerste Kamerdelegatie die deze dagen het Caribisch deel van het Koninkrijk bezoekt
.

Hodge omschrijft het gesprek als zeer positief en denkt dat de Nederlandse parlementariërs ook een ‘goed gevoel’ aan het gesprek hebben overgehouden.

“Wij hebben het over onze plannen voor de komende drie tot zes maanden gehad. Wij gaan ons in principe richten op drie punten. Ten eerste het sociale gedeelte. Wij zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat de zwakkeren in de samenleving niet het slachtoffer worden van de maatregelen die genomen moeten worden.”

Ook van belang voor het nieuwe transitiekabinet is het streven om de lokale economie nieuw leven in te blazen.

“Wij willen meer investeringen te weeg brengen. Ons doel is om te bereiken dat de geprognosticeerde economische krimp van 2 procent, die voor dit jaar staat gepland, op nul procent uitkomt, of zelfs in een economische groei uitmondt.”

Verder heeft Hodge vanochtend ook gewezen op het feit dat de huidige regering zich ten doel heeft gesteld om het financiën van het eiland weer in orde te krijgen.
Tijdens het overleg heeft Hodge de Nederlandse parlementariërs ook gevraagd in hoeverre zij Curaçao zouden kunnen helpen. Volgens de PS-premier heeft de Eerste Kamer-delegatie laten weten dat alles wat met Curaçao te maken heeft met apathie wordt aangezien.
Het is aan Curaçao om te laten zien dat het het vertrouwen terug kan winnen.
Hodge brak vanochtend een lans voor samenwerking op onder meer economisch gebied, iets wat in het belang van iedereen zal kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *