Vervolg overleg minister Van der Horst en bonden

Etienne van der HorstWillemstad – Voor komende week staan er nog drie gespreksrondes gepland tussen de bonden Abvo, de NAPB, STrAF, SAP en minister Etienne van der Horst van Bestuurlijke Planning en Dienstverlening over de maatregelen om de personeelskosten terug te dringen. Dat heeft voorzitter Wendy Calmes van de Abvo tegenover deze krant verklaard.

,,Wij hebben de eerste vergadering benut om de lucht te klaren, omdat het duidelijk was dat er een verkeerd beeld was over de suggesties die Aliansa Sindikal, de vakbondsalliantie, aan de minister had gedaan. De minister gaat ervan uit dat we de belasting willen verhogen, dat is niet het geval. Wij willen wel dat de overheid achterstallige belastingen gaat innen”, aldus Calmes.

De voorzitter van ambtenarenbond Abvo heeft tijdens de vergadering aangegeven dat het voorstel om de loontrede in tweeën op te splitsen niet onderhandelbaar is.
De sfeer was in Calmes’ woorden een beetje gespannen.

,,De regering staat klaar om maatregelen te treffen terwijl er nog verschillende exercities mogelijk zijn.”

Komende woensdag praten de vier bonden verder met de minister. Minister Van der Horst wilde gisteren geen commentaar leveren over de zaken die besproken zijn.

,,Wij hebben een goed gesprek gehad en praten woensdag verder. Ik heb afgesproken dat we geen mededelingen in de pers doen over het verloop van de gesprekken. Wij moeten elkaar vinden, als het zover is dan zullen wij naar buiten treden.”

Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *