Verwijdering drempels

Archief foto

Archief foto

WILLEMSTAD — Drie ‘sets’ verkeersdrempels die recentelijk op de weg naar Fuik door de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) zijn geplaatst zullen spoedig worden verwijderd. De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP), laat dit desgevraagd weten. De aanleg van de drempels in opdracht van een OW-ambtenaar is conform een oud bestek uitgevoerd.

Advertentie

De nieuwe drempels op de weg naar Fuik zullen weer verwijderd worden. Minister Balborda wil hiermee verkeerstremming voorkomen.

De nieuwe drempels op de weg naar Fuik zullen weer verwijderd worden. Minister Balborda wil hiermee verkeerstremming voorkomen.

De ambtenaar heeft voorafgaand aan de plaatsing van de verkeersdrempels hierover geen overleg gevoerd.

Aangezien de drempelkwestie inmiddels veel besproken is, was er binnen het ministerie al besloten om de verkeerdrempels die nog op voorraad zijn, slechts waar nodig, op kleinere wegen in wijken te plaatsen.
Dus niet op grotere wegen waar het mogelijk tot verkeerstremming kan leiden”, aldus de minister.

Zoals de Amigoe uitvoerig heeft belicht is er een onderzoek naar de uitvoeringsorganisatie OW ingesteld, nadat deze herhaaldelijk in beeld kwam toen er vraagtekens werden geplaatst door PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje naar onder andere de gunningen voor het vervaardigen van verkeersdrempels en de aanschaf daarvan.
Het Statenlid heeft mede in dit verband en overige misstanden binnen de organisatie, aangifte gedaan bij de Landsrecherche.

Bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *