VI | Bicentini houdt Curaçao-held Room scherp: ‘Hij keepte een héél matige wedstrijd’

Glansrollen voor Leandro Bacuna en Elroy Room

Curaçao verloor in de eerste groepswedstrijd nog met 0-1 van El Salvador, maar herstelde zich vrijdagnacht tegen het hoger aangeschreven Honduras. De nummer 79 van de FIFA-ranking won namelijk met 1-0 van de nummer 61. Het doelpunt van Leandro Bacuna was niet alleen de eerste treffer ooit van Curaçao op het eindtoernooi, het leverde ook nog eens de eerste punten uit de historie op.

Curaçao verloor in de eerste groepswedstrijd nog met 0-1 van El Salvador, maar herstelde zich vrijdagnacht tegen het hoger aangeschreven Honduras. De nummer 79 van de FIFA-ranking won namelijk met 1-0 van de nummer 61. Het doelpunt van Leandro Bacuna was niet alleen de eerste treffer ooit van Curaçao op het eindtoernooi, het leverde ook nog eens de eerste punten uit de historie op.

De titel Man of the Match was echter voor de dertigjarige Room. ‘Dat heb ik net al een paar keer gehoord, inderdaad’, zo grijnsde de goalie tegenover FOX Sports. ‘Ik heb zelf niet bijgehouden hoeveel reddingen ik had. Waren het er 24? Dat kan wel kloppen. In de eerste helft begon het al, ze bleven maar komen.’

Room koos een aantal jaar geleden voor een interlandcarrière bij Curaçao, die keuze zette hij met zijn wereldpartij luister bij. ‘Ik heb geprobeerd het team te helpen, want hiervoor heb ik het allemaal gedaan. Ik wilde Curaçao helpen en op de kaart zetten. Dat is nu gelukt. Ik denk dat ik in mijn hele leven nooit meer zo’n wedstrijd ga spelen, maar ik ben blij dat ik dat nu heb gedaan in het shirt van Curaçao.’

Ook bondscoach Bicentini was dolblij. ‘Het gaat om winnen, maar voor ons gaat het natuurlijk eigenlijk om meer dan dat’, sprak hij. ‘Dit is onze tweede keer op de Gold Cup, de verwachtingen zijn hoger dan de eerste keer. Maar dat wij winnen van een WK-ganger als Honduras, in de fase waarin wij zitten, is echt een topprestatie. De jongens hebben als een familie gespeeld, met het hart. Waar ik blij mee ben is dat we ook in de laatste fase nog kansen hebben gecreëerd. En natuurlijk met Eloy Room, die een héél matige wedstrijd heeft gekeept’, sloot hij breed lachend af met een grap.

Bron: Voetbal International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *