VI | Kuwas vastberaden: ‘Ik wil in de Nederlandse top spelen’

Stef de Bont @stefdebont_vi | VoetbalInternational

Kuwas vastberaden: ‘Ik wil in de Nederlandse top spelen’ | RD

Brandley Kuwas is dit seizoen met drie doelpunten en zeven assists de grote man bij Heracles Almelo. De aanvaller zelf blijft er rustig onder, al ziet hij een stap hogerop zeker zitten.

Voor een vertrek naar het buitenland vindt de 25-jarige Kuwas het nog te vroeg. De in Hoorn geboren technicus bouwt zijn carrière stap voor stap op en vindt daarom dat hij zich eerst op hoger niveau in de Eredivisie moet bewijzen, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Trainer John Stegeman zei onlangs al dat Kuwas voor de subtop in Nederland te duur is. ‘Voor de subtop, ja’, klinkt het ad rem uit de mond van de hoofdpersoon zelf. ‘Na Heracles komt voor mij de vaderlandse topdrie. Ik hoef nog niet per se naar het buitenland. De volgende stap is Ajax, Feyenoord of PSV. Als Nederlandse jongen wil ik in de Nederlandse top spelen.’

Toch sluit Kuwas ook zeker niet uit dat hij het seizoen gewoon afmaakt in Almelo. ‘Ik weet niet wat er deze winter komt. Op dit moment is er niks concreet. Mijn situatie is in een half jaar tijd niet veranderd. Ik hoef niet weg. Als ik hier op 1 februari nog speel, ben ik net zo vrolijk als nu. De club helpt mij beter te worden en ik hoop de club te kunnen helpen.’

‘Als ik hier het seizoen gewoon afmaak kan dat ook een mooie test zijn: ik heb het nu één jaar in de subtop van de Eredivisie laten zien. Lukt me dat nu nog een seizoen, dan weet iedereen dat het geen toeval was. Dan komt die volgende stap vanzelf’, besluit de rechterspits, die in de Eredivisie eerder uitkwam voor Excelsior.

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO een uitgebreid interview met Brandley Kuwas. Kiest de aanvaller voor Curaçao of blijft hij hopen op Oranje? Komt het in januari al van een transfer? En waarom is er een rapnummer genaamd ‘Brandley Kuwas’?

Bron: VoetbalInternational

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *