Visser ontkent invoer 134 kilogram cocaïne

WILLEMSTAD — De visser Zachary F. wordt ervan beschuldigd dat hij op 12 december vorig jaar 134 kilogram heeft ingevoerd met zijn vissersboot. Hij werd op 25 april tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld, maar ging hiertegen in beroep. De behandeling van de zaak is donderdag aangehouden op verzoek van zijn advocaat, die enkele getuigen wil horen.

Volgens de verdachte weet hij helemaal niets af van de gevonden drugsbalen op het strand van Vaersenbaai, maar er zijn sms-gesprekken van F. waarin hij in codes praat, wat een duidelijke indicatie is dat hij de waarheid wil bedekken, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

De Kustwacht kreeg op de bewuste dag een melding binnen om omstreeks half vijf ‘s ochtends dat een boot de Vaersenbaai binnenvoer.
Toen zij bij de boot aankwamen zagen de kustwachters twee mannen met enkele balen.
De balen bevonden zich naast de vissersboot van de verdachte en hij werd aangehouden.

Nader onderzoek wees uit dat de gegevens van het GPS-systeem van de vissersboot met de coördinaten klopten voor wat betreft de locatie waar de drugsbalen zijn gevonden.
In het radarrapport van de Kustwacht werden ook de vaarbewegingen van de boot beschreven.

Volgens het OM geven deze duidelijk aan dat de vissersboot van F., met nummer NC338, inderdaad de boot was waarvan de Kustwacht melding had gekregen en dat deze vissersboot contact had gehad met een andere boot.
Het OM denkt dat F. tijdens dat contact de drugsbalen in zijn boot heeft gezet.
De getuigenverklaringen moeten nu verduidelijken of hij inderdaad betrokken was bij de invoer of niet.

Voortzetting van de behandeling vindt in oktober plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *