VK | Charim schenkt bedden aan verpleeghuis Curaçao

Veenendaalse Krant.nl

Team en Vrijwilligers van Charim Revalidatie Veenendaal

Zorggroep Charim, een christelijke ouderenzorgorganisatie in de regio’s Veenendaal en Zeist, heeft 114 bedden geschonken aan verpleeghuis Bethesda in Curaçao. Donderdag 22 november zijn ze verscheept.

Bram van Hunnik, directeur Services van Zorggroep Charim, is blij dat de bedden een goede bestemming krijgen. ‘In onze locaties werd een gedeelte van de bedden vervangen door een ander type, dat aan de nieuwste eisen voldoet. Daardoor hadden we een groot aantal goede bedden over, die zeer geschikt zijn voor ouderen.’

Tijdens een vakantie op Curaçao ontmoette Bram de directeur van verpleeghuis Bethesda. Bram: ‘De financiering van de ouderenzorg op Curaçao is anders dan in Nederland. Zij waren dan ook erg blij toen ze hoorden, dat wij de bedden wilden schenken.’

Containers

Via sponsoring is het vervoer van de speciale bedden mogelijk gemaakt. Charim-medewerkers hielpen mee de bedden in vier grote containers te plaatsen. De boot is inmiddels onderweg naar Curaçao.

Bron: Veenendaalse Krant

5 Reacties op “VK | Charim schenkt bedden aan verpleeghuis Curaçao

 1. Hallo Abraham ik volg de krantenknipsel niet zo lang , daarvoor kon je op een andere site je ongenoegen kenbaar maken zodoende .
  Maar hoe je keer of went het zijn allemaal nos bon yunan di korsou
  En volgens mij voel je aangesproken .

 2. Abraham Mossel

  Djaka Trol en vazal van Gerrit de Raaf, ik heb je nooit gehoord toen de Raaf dag en nacht met zijn woord voerders ( waaronder vele geld plukkers )de hele wereld rond heeft gevolgen, met zijn diplomaten paspoort daar hoor je geen hond over? lekker rond reizen zonder gecontroleerd te worden, ook daar ! komt nog een recht! zaak om de hoek kijken, over tot de orde van de dag.

 3. Ben met je eens Eric pero ja nos mes por .
  Veel en veel minder buitenlandse trippen en dan blijf genoeg geld over voor andere zaken .

 4. Ik ben zelf geen voorstander van deze vorm van liefdadigheid en vooral niet in de zorg en onderwijs. Anders dan velen willen doen geloven, is Curacao een rijk land.

  Het gaat hier om tweedehands spullen en in een verpleegtehuis waar veel ouderen bedlegerig zijn, zullen deze bedden waarschijnlijk niet langer dan 2 jaar meegaan.. Het is aan de overheid om voor goed onderwijs en gezondheidszorg te zorgen.

  Als dat zelf niet mogelijk is dan vraag ik me af, “ta pa kiko nos ta vota pa e pendeuw nan aki?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *