VK | Na Curaçao duikt zikavirus nu ook op Bonaire op

zika-bestrijding

Bestrijding van het zikavirus in Brazilië. © AFP

Het zikavirus is ook opgedoken op Bonaire. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is maandag bevestigd dat een inwoner op dit eiland besmet is geraakt met het virus.

Eerder was al vastgesteld dat bewoners van buureiland Curaçao het door muggen overgedragen virus hadden opgelopen.

Het RIVM waarschuwt naar aanleiding van de besmetting toeristen die afreizen naar Bonaire maatregelen te nemen.

‘Voor reizigers naar Bonaire geldt ook het advies om overdag en in de vroege avond muggenwerende maatregelen te nemen’, aldus het RIVM. ‘Zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, wordt uit voorzorg geadviseerd om met een arts de noodzaak van een reis goed te overleggen en uitstel te overwegen van reizen die niet noodzakelijk zijn.’

In Nederland is het zikavirus tot nu toe bij 23 personen vastgesteld. Het gaat in alle gevallen om mensen die op reis besmet zijn geraakt. De muggen die de ziekte overbrengen, komen in ons land niet voor. Het virus wordt in verband gebracht met hersenafwijkingen bij het ongeboren kind, al is dat verband nog niet onomstotelijk bewezen.

Bij de personen die zikakoorts krijgen, verloopt de ziekte vrij mild. De belangrijkste klachten zijn koorts, oogontsteking, hoofdpijn en huiduitslag.

Bron: Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *