VK | Nu ook dreigend tekort aan bier in Venezuela

Nu ook dreigend tekort aan bier in Venezuela

Nu ook dreigend tekort aan bier in Venezuela

Naast levensmiddelen als melk, suiker en brood lijdt nu ook de bierindustrie in Venezuela zwaar onder de economische crisis, melden verschillende media waaronder ABC News.

Venezuela’s grootste bierproducent Empresas Polar, dat zo’n tachtig procent van het bier in het land brouwt, heeft de productie begin mei stopgezet wegens een tekort aan gerstemout.

Twee fabrieken zijn sinds afgelopen zomer al niet meer operationeel, maar Empresas Polar sloot ook de overige vier brouwerijen nadat de regering vorige maand het verzoek om Amerikaanse dollars voor de import van gerstemout afwees.

De socialistische president Nicolas Maduro wordt stevig bekritiseerd sinds hij Hugo Chavez opvolgde in april 2013. Hij heeft moeite zijn partij bij elkaar te houden en het gaat sinds zijn aantreden steeds slechter met de economie, waardoor er voedselschaarste is ontstaan. Maduro probeert de binnenlandse productie op te voeren met stadsboerderijen, maar dat plan wordt gehinderd door tekort aan zaden en medicijnen om boerderijdieren te vaccineren.

Olie

Een van de belangrijkste oorzaken van Venezuela’s economische crisis is de sterke daling van de olieprijzen. Venezuela heeft een van de grootste olievoorraden ter wereld en is lange tijd sterk afhankelijk geweest van de olie-export. Sinds de daling van de prijzen is de binnenlandse productie ingestort, de inflatie gestegen en de schaarste sterk toegenomen.

Lees ook

Gierende inflatie, schaarste, ellenlange rijen en gewelddadige criminaliteit: voor het eerst in zeventien jaar heeft een groot deel van de Venezolanen het gehad met de socialistische revolutie.

Naast de voedselschaarste kampt Venezuela ook met een elektriciteitstekort. De oppositie heeft het gehad en wil Maduro afzetten.

Bron: Volkkrant

2 Reacties op “VK | Nu ook dreigend tekort aan bier in Venezuela

  1. En met dat land wilde Schotte vriendjes worden

  2. Nou, dat is erg… LOL 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *