VoetbalZone | ‘Toen schoot de trainer in de lach, hij zei dat ik ‘m moest dragen’

cocu martina

De de international van Curaçao Cucu Martina

Het gaat hard met Cuco Martina. Dit seizoen behoort hij vrijwel steevast tot de eerste elf van FC Twente-coach Alfred Schreuder, die hem zelfs al een aantal keer verkoos als aanvoerder. Aanvankelijk kwam dat als een grote verrassing voor de international van Curaçao, die echter steeds meer geloof in eigen kunnen begint te krijgen. Dat vertelt hij in Twente Inside.

Martina zegt enorm te hebben moeten wennen toen hij door Schreuder werd aangewezen als captain. “We speelden tegen Konyaspor en Andreas Bjelland werd in de rust gewisseld. De trainer zei toen tegen me ‘Cuco, de band’. Ik dacht dat ik hem aan iemand anders moest doorgeven”, vertelt hij. “Toen schoot de trainer in de lach. Hij zei dat ik ‘m moest dragen.”

Schreuder bombardeerde de 25-jarige verdediger vervolgens tot reserveaanvoerder en wakkerde daarmee het bewustzijn bij de speler aan. Inmiddels gelooft ook Martina er zelf in dat hij een leider kan zijn. “Ik moet me meer laten geld in het veld, me met de coaching van andere spelers bezig houden. Dat is soms best lastig, aangezien ik zelf ook nog volop in ontwikkeling ben en daardoor soms ook fouten maak. Maar verder bevalt het reserveaanvoerderschap me tot dusver prima.”

Bron: Voetbalzone.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *