Volgende stap naar nieuw overheidsgebouw

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — Binnenkort zal de Curaçaose regering diverse bureau’s aanschrijven in haar zoektocht naar een trekker voor het project om tot een centraal gebouw voor de eilandelijke overheid te komen.
Dit bevestigt demissionair minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais).

Eerder dit jaar maakte demissionair Financiën-minister José Jardim (onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran), die in de ministerraad met dit traject is belast, tijdens een persconferentie bekend dat er met de bouw van een een nieuw kantorencomplex voor de overheid een bedrag van 100 miljoen gulden gemoeid zal zijn.
In het gebouw zullen ondersteunende diensten van de overheid worden ondergebracht.
In totaal rekende Jardim uit dat zo’n 1500 ambtenaren in het gebouw zullen worden ondergebracht.

Jardim ging ervan uit dat met de bouw van een centraal overheidsgebouw een besparing van tussen de 30 tot 50 miljoen gulden gemoeid zal zijn.
Maar bij de bouw van een nieuw kantorencomplex voor de overheid, moet niet alleen naar de kosten worden gekeken, aldus de minister.
Het verhogen van de efficiëntie en het bewerkstelligen van een beter functioneren van de overheid zullen het hoofddoel zijn.
Het is nog niet bekend wanneer er met de bouw van het kantorencomplex zal worden begonnen. Ook een locatie is nog niet genoemd in dit verband.
In de wandelgangen passeerden het terrein van de voormalige Amstel-fabriek en Zakitó de revue.

De lokale aannemersvereniging AAV sprak middels haar directeur Mike Willem vanochtend de hoop uit dat het proces om te komen tot een nieuw centraal kantorencomplex voor de overheid op een transparante manier zal gebeuren.

“Wij hopen dat de regering zich aan haar eigen bestaande regels en wetten zal houden.
Dat bedrijven, aannemers en onder-aannemers die aan dit project gaan meebouwen, sociale premies afdragen en dat zij geen ‘zwarte’ of illegale werknemers hebben.
Dat is voor ons belangrijk”

, aldus Willem vanochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *