Volkskrant | Citco bestrijdt aantijgingen over mafia-banden

Mr C. Smeets, president-directeur van het op de Nederlandse Antillen gevestigde trustkantoor Citco-groep, wil dat het door de Amsterdamse uitgeverij Atlas uitgegeven boek Bloedsporen uit de handel verdwijnt….

ANP/AMSTERDAM – Volgens de Antilliaanse bankier is die beschuldiging ‘volstrekt ongegrond en absoluut nergens op gebaseerd’. Hij heeft daarom een kort geding aangespannen, dat woensdag dient voor de rechtbank in Amsterdam.

Het twee maanden geleden verschenen Bloedsporen, geschreven door de Belgische journalisten D. Ilegems en R. Sauviller, noemt Smeets een stroman van de Italiaan Bertucci, die volgens hen deel uitmaakt van de mafia. Volgens de dagvaarding heeft Smeets nooit gehandeld ten behoeve of in opdracht van Bertucci.

De dagvaarding aan het adres van uitgeverij Contact, waarvan Atlas onderdeel uitmaakt, spreekt van ‘een bijzonder ernstige beschuldiging, zeker voor een algemeen directeur van een financiële instelling’.

Smeets en S.F.T Investments Ltd, de nieuwe naam voor Citco Group Ltd. eisen stopzetting van de verkoop, het uit de handel nemen van Bloedsporen plus een schadevergoeding van 50 duizend gulden.

Bron: Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *