Voor kerst in een leefbare woning

Willemstad – Het project ‘Un man pa komunidat’ heeft zichzelf ten doel gesteld om Robert, een man die in een schrijnende situatie leeft, nog voor de kerst aan een huis te helpen.

De sloop van het huis, de eerste  fase van het project.  FOTO UN MAN PA KOMUNIDAT

De sloop van het huis, de eerste
fase van het project.
FOTO UN MAN PA KOMUNIDAT

Een groep vrijwilligers is het project begonnen om de man aan een veilige en leefbare woonomgeving te helpen.
Het huis waar de man nu nog in woont is door de laatste grote regenbuien zodanig aangetast dat hij er niet meer in kan wonen.
Robert is een man die door omstandigheden in de onderstand is beland en daar reeds jaren in zit.
Dat houdt hem echter niet tegen om voor het eiland te zorgen, want Robert is al meer dan zeven jaar vrijwilliger bij Stichting Uniek Curaçao waar hij een belangrijke bijdrage levert aan het onderhoud en schoonhouden van verschillende natuurgebieden op Curaçao.
Een man die een veilig en leefbaar huisje verdient waar de groep met vrijwilligers zich liefdevol voor inzet, zo stellen de organisatoren van het project.

,,In november is voor het aanpakken van dit project de stichting ‘A Hand for a Fellow Citizen’ opgericht om alle steun en donaties officieel en transparant te laten verlopen. Het doel van de stichting is onder andere om burgers die geconfronteerd worden met armoede en gebrekkige huisvesting te helpen door praktische oplossingen te bedenken en uit te voeren.”

Notariskantoor Eshuis, Rent-it-All, de miliciens en medewerkers van marinebasis Suffisant en verschillende personen hebben reeds bijgedragen om Robert te helpen en zijn van onmisbare waarde geweest om een tijdelijke verblijfplaats voor hem te vinden, zijn schaarse spullen te verhuizen en een begin te maken met de sloop van het bouwvallige huisje.
De volgende fase is het opnieuw opbouwen van Roberts huis.
Bouwmaterialen als cement, blokken, dakbedekking, plafondplaten, restanten tegels, een wc-pot, wasbak en douchekop met slang, maar ook een financiële bijdrage zijn van harte welkom.

Meer informatie via [email protected] m, via de Facebookpagina Un man pa komunidat-A hand for a fellow citizen of via voorzitter Kim Russel op het nummer 5281964 (na 14.00 uur) voor donaties van materialen.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *