Voormalige minister Josepha opgepakt

Voor mishandeling en bedreiging

PolitieWILLEMSTAD — Voormalig minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Sherwin Josepha (PS) is gistermiddag opgepakt voor twee gevallen van mishandeling en bedreiging in de maanden juni en september. Dat meldt de politie.

Advertentie

Josepha was moeilijk te vinden maar werd gisteren uiteindelijk in een gebouw bij Parera opgepakt en voor een hulpofficier voorgeleid voor nader onderzoek.
Volgens bronnen werd de ex-minister aangehouden in verband met mishandeling en bedreiging van zijn vrouw en zijn kinderen.
Het was in juni al bekend dat Josepha zich mogelijk schuldig had gemaakt aan huiselijk geweld.
Er deden in die maand geruchten de ronde dat hij zijn vrouw zwaar had mishandeld en half naakt uit hun woning over straat had gesleept.
De vrouw zou bij buren hulp zijn gaan zoeken.
De voormalige minister zei toen desgevraagd tegenover de Amigoe bij geen enkel geval van mishandeling betrokken te zijn geweest.
Josepha reisde daarna af naar het buitenland.

Procureur-generaal Dick Piar heeft later op basis van de instructie Relationeel Geweld 2010 (RG), opdracht gegeven om de waarheid van de geruchten te toetsen.
Conform de instructie RG kan het Openbaar Ministerie (OM) ambtshalve een onderzoek starten naar huiselijk geweld.
Een aangifte van het slachtoffer zelf is hiervoor niet nodig, maar er moeten wel indicaties zijn om de dader te vervolgen.
In het geval van Josepha was er geen sprake van mishandeling.
Dat bleek uit de resultaten van het waarheidsvinding- onderzoek. Een politiepatrouille rukte eind juni naar de woning van de minister uit, nadat de centrale meldkamer een melding kreeg over een ruzie bij die woning.
De vrouw verklaarde toen tegenover de agenten dat ze ruzie had met haar man en dat ze inderdaad naar de buren was gegaan om hulp te zoeken.
Ze wilde verder geen aangifte doen tegen haar man.
De vrouw had verder geen zichtbaar letsel en de buren hadden ook niet gezien dat ze mishandeld werd.
Bovendien waren er geen eerdere meldingen van huiselijk geweld. Er was dus geen reden om Josepha te vervolgen, meldde het OM toen.
Nu blijkt dat de vrouw achteraf toch aangifte heeft gedaan voor wat er in juni is gebeurd en ook voor mishandelingen en bedreigingen vorige maand.
Intussen is zij volgens een welingelichte bron met haar kinderen naar het buitenland gevlucht, waar zij in bescherming zou zijn genomen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *