Voorstel Braam andere rechtszaak

rechtzakenWillemstad – De kortgedingrechter droeg vorige week woensdag het bestuur en de directie van Fundashon Tayer Soshal en minister Jeanne-Marie Francisca (PS) van SOAW op met elkaar in dialoog te treden, zodat het ‘grote’probleem dat is ontstaan omtrent de acties die de deelnemers van de Fundashon tegen het bestuur en de directie voeren kan worden opgelost.

Advertentie

Deze rechtszaak zou volgens de advocaat van de minister, Glenn Camelia, echter niets te maken hebben met de rechtszaak die in gang is gezet nadat de positie van de bestuursleden in de periode dat ze op nonactief waren gesteld, werd vervuld door drie nieuwe bestuursleden.
In de rechtszaak van vorige week woensdag ging het immers om het door advocaat Bertie Braam vertegenwoordigde eerder geschorste bestuur, dat de door de minister nieuw benoemde bestuursleden niet wil accepteren en zich daartegen verzet.
Het gaat hier volgens Camelia over een benoemingskwestie binnen het bestuur en niet over de acties die de deelnemers van de sociale werkplaats voeren tegen het gehele bestuur en de directie. Volgens de raadsman van de minister is het een goede zaak dat in de bestuursvergadering van afgelopen vrijdag alle zeven bestuursleden aanwezig waren.
De partijen waar het huidige geschil bij de rechter om draait, zijn dus met elkaar in gesprek. Camelia stelt nu voor om vóór komende woensdag een tweede vergadering te beleggen, zodat de rechter woensdag kan worden bericht dat partijen op een structurele manier met elkaar in gesprek zijn.

,,Nadat het in de huidige rechtszaak spelende probleem is opgelost, zal het ‘grote’ probleem met minder moeite kunnen worden opgelost”, aldus Glenn Camelia.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *