Voorstel Braam voor bemiddelaar

Jeanne-Marie FranciscaWillemstad – Raadsman Bertie Braam heeft gisterochtend een brief gestuurd naar de advocaat van minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn met een voorstel om een multidisciplinaire commissie in het leven te roepen die tussen de partijen bij Tayer Soshal zou moeten bemiddelen.

Dat heeft Braam gisteren, na de behandeling van de zaak, tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.
Tijdens de behandeling gisteren heeft de rechter aangegeven dat de partijen aan tafel moeten zitten en er samen moeten uitkomen.
Om gehoor te geven aan de uitspraak van de rechter, heeft Braam vervolgens meteen een voorstel gestuurd naar de tegenpartij.
Laatstgenoemde heeft tijdens de behandeling gisteren overigens meteen te kennen gegeven bereid te zijn om aan tafel te zitten.
In de commissie van Braam zouden in totaal negen personen zitten die alle betreffende partijen vertegenwoordigen.
Zo zullen er in de commissie afgevaardigden zitten van de minister, maar ook van de participanten en van het bestuur en de directie.
Braam is nog in afwachting van een reactie van Glenn Camelia, de advocaat van minister Francisca, op zijn voorstel, maar is positief gestemd.

Ik verwacht dat ze er wel mee akkoord gaan”, zo liet de raadsman weten die het bestuur en de directie van Tayer Soshal vertegenwoordigt gisteren weten.

,,Iedereen wil dat de rust op de sociale werkplaats terugkeert.”

Mocht er, tegen alle verwachtingen in, niets uit komen, is Braam gedwongen om zich op maandag, 9 december, tot de rechter te wenden waarna er alsnog een vonnis zal volgen.
Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *