Voorstel tijdelijke sluiting Bureau Rijbewijzen

Rijbewijskantoor-300x199WILLEMSTAD — PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje heeft vanochtend een voorstel gelanceerd om het Bureau Rijbewijzen voor twee tot drie maanden te sluiten. Tijdens deze periode zouden alle rijinstructeurs, maar ook examinators, leden van de politie en de Uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) om-, her- en bijgeschoold moeten worden in de nieuwe verkeerswet die sinds 2002 van kracht is.

Advertentie

Cijntje lanceerde zijn voorstel tijdens eerste dag de behandeling van de conceptbegroting van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) tijdens de Centrale Commissie van de Staten.
Het PS-lid liet zich zeer kritisch uit over de gang van zaken bij de afgifte van rijbewijzen op het eiland.

“Het theorie-examen is gebaseerd op een wet die dateert uit 1957 en gebaseerd op borden die al sinds 1966 in Europa niet meer worden gebruikt.
Uitgangspunt van dit examen is niet de nieuwe verkeerswet uit 2002.
Iemand die nu een examen moet afnemen, doet dit aan de hand van borden die niet meer in het verkeer voorkomen.
Als je je examen hebt behaald, dan is het aan je rij-instructeur die jou moet voorbereiden op je rij-examen om alle borden die je hebt geleerd, uit je hoofd te halen en je alles te leren over de nieuwe borden die nu in het verkeer worden gebruikt.”

Het Statenlid maakte zich sterk voor een geheel nieuwe opzet van de manier waarop rijbewijzen worden afgegeven en vooral hoe theorie-examens worden gegeven.
Hij opperde dat het bureau voor twee maanden gesloten zou kunnen worden, zodat alle betrokkenen bij het afnemen van rijbewijsexamens op het eiland kennis kunnen nemen van het nieuwe verkeerswet.
Cijntje vroeg dan ook aan de regering hoeveel geld hiermee gemoeid zal zijn.

“Ons luchtvaartsysteem werd afgekeurd door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Als ons verkeerssysteem door een internationaal bureau wordt gekeurd, lopen wij de kans dat ook dat wordt afgekeurd”, aldus Cijntje vanochtend.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *