VP | Consumentenprijzen licht gestegen

Consumentenprijzen licht gestegen

Consumentenprijzen licht gestegen

CURAÇAO – Het consumentenprijsindexcijfer (CPI) is in de maand juni 0,5 procent gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemeten over de periode van twaalf maanden tot en met juni, steeg de prijs gemiddeld met 1,0 procent.

De belangrijkste prijswijzigingen kwamen voor in de bestedingscategorieën ‘Wonen’ (+1,7 procent), ‘Kleding en schoenen’ (-3,6 procent) en ‘Transport en communicatie’ (+0,7 procent). Door de stijging van de elektriciteits- en benzineprijs namen de prijzen in de eerste en laatstgenoemde categorie toe. De prijs van woninginrichting, huisraad, alcohol en drank bleef gelijk.

Inflatie
CBS: (Inflatie is een weergave van het verlies van geldwaarde, dus van koopkracht, doordat de consumentenprijzen voor producten en diensten stijgen. Het inflatiepercentage is dus een indicatie van de gemiddelde stijging van de kosten van levensonderhoud.)

Bron: Versgeperst

Een Reactie op “VP | Consumentenprijzen licht gestegen

  1. Abraham Mossel

    Fijn om te lezen en te weten concumentenprijsen gestegen, minimum lonen het zelfde gebleven. Alleen niet die van de boys van het CBS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *