VP | ‘Geitendieven hebben vrij spel in Bándabou

'Geitendieven hebben vrij spel in Bándabou

Geitendieven hebben vrij spel in Bándabou

CURAÇAO – De bewoners van Bándabou klagen steen en been over de diefstal van geiten. “We hebben uit verschillende hoeken klachten binnengekregen van bewoners die aangifte doen bij de politie, maar er wordt niets aan gedaan”, meldt PAR-fractieleider Zita Jesus-Leito.

In een brief aan minister Nelson Navarro van Justitie eist ze opheldering.

Frustratie
Voor veel families zijn de geiten de enige bron van inkomsten, stelt Jesus-Leito in haar brief. De diefstal van de beesten zorgt dan ook voor veel woede en frustratie onder de bewoners van Bándabou. “We doen geen aangifte meer, omdat we niet worden gehoord. Het is slechts tijdverlies. De overheid doet niets voor ons”, aldus de buurtbewoners.

Navarro
In een brief aan Navarro eist Jesus-Leito een concrete oplossing voor de problematiek. Daarnaast wil ze opheldering over het plan om Curaçao veiliger te maken en of Bándabou in dit plan is opgenomen. Ook vraagt Jesus-Leito zich af wanneer het noodplan van de overheid ‘Ta Basta Awor’ zich gaat focussen op deze omgeving. Ten slotte wil ze antwoord hebben op de vraag of Navarro op de hoogte is van de klachten onder de bewoners en hoe hij het negatieve beeld over het optreden van de politie wil aanpakken.

Bron: Versgeperst

Een Reactie op “VP | ‘Geitendieven hebben vrij spel in Bándabou

  1. PAR-fractieleider Zita Jesus-Leito gaat zich ineens druk maken over volkszaken, stemt tegen bemoeienis van Nederland om de criminelen buiten het parlement te houden en wat is het volgende ?

    De PAR is zichzelf aan het opheffen, het is een waardeloos met de wind meewaaiend partijtje geworden die nergens meer voor staat, zeker niet voor een vorm van echte democratie.

    Hoe voelt dat om door der maffia te zijn ingepakt? Stel jullie kleurtje maar beschikbaar want het wordt nooit meer wat.

    Overigens hoop ik dat de geitendiefstallen stoppen, maar hebben we de PAR niet voor nodig. Volgens mij heeft niemand de PAR nog nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *