VP | Groenten verbouwen met hydroponics, iedereen kan het!

CURAÇAO – Ondernemer Roald Boom experimenteert al jaren met het verbouwen van groenten op Bonaire. Volgens Boom biedt hydroponics een goede manier om tegen relatief lage kosten groenten te telen.
Het is uitermate geschikt voor het klimaat door het efficiëntere watergebruik ten opzichte van conventionele landbouw”, aldus Boom.

De methode is daarnaast ook minder arbeidsintensief. Hierdoor zou volgens hem iedereen in staat zijn zelf groente te verbouwen.

Ronald Boom

Ronald Boom

Kosten
Bij hydroponics worden planten direct in water of in hydrokorrels geplaatst. De wortels hangen hierdoor rechtstreeks in het water waaraan nutriënten toegevoegd. Bepaalde groentes waaronder sla en andere bladgroenten kunnen volgens Boom na vier weken al worden geoogst. Uit het experiment is gebleken dat de kostprijs hiervan dertig cent per stuk bedraagt. Daarnaast kunnen er ook andere voedingsmiddelen worden geproduceerd zoals tomaten, paprika en pepers.

Voordelen
Naast het efficiënte watergebruik en de relatief lage kosten, is de methode ook minder arbeidsintensief, zo stelt de ondernemer.

“De tijdsinvestering (voor een familie van vier) voor het kweken van groenten via deze methode is slechts tien minuten per week per persoon. Bijkomende voordelen: de hydroponicsbakken kunnen op stahoogte worden geplaatst en er hoeft geen onkruid te worden gewied”

Cursussen
In samenwerking met Bonaire Duradero, een initiatief gericht op het bevorderen van duurzaamheid op Bonaire, biedt Boom een gratis cursus aan. Twintig personen kunnen zich hiervoor aanmelden. Voor meer informatie kan je de Facebookpagina raadplegen.

Bron: Versgeperst

Een Reactie op “VP | Groenten verbouwen met hydroponics, iedereen kan het!

 1. Ronald

  Wij zagen je filmpje en zijn wel benieuwd. Naar je hydroponics.
  Wanneer geef je cursus en / of zoiu. Je ons meer kunne vertellen over het verbouwen van groente

  Groet
  Georgette en paul
  willemstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *