VP | Kantoor voetbalbond Venezuela doorzocht in FIFA-schandaal

Venezolaanse bondsvoorzitter Rafael Esquivel (68) in Zürich opgepakt.

Venezolaanse FIFA bondsvoorzitter Rafael Esquivel (68) in Zürich opgepakt

CURAÇAO – Het bondskantoor van de voetbalbond in Venezuela is gisteren doorzocht door agenten. De openbaar aanklager in Caracas had daar opdracht voor gegeven, omdat Venezuela ook betrokken is geraakt bij het omkoopschandaal binnen de wereldvoetbalbond FIFA.

Vorige week werd Venezolaanse bondsvoorzitter Rafael Esquivel (68) in Zürich opgepakt.

Dit op verdenking van omkoping en corruptie. Zes andere kopstukken van de FIFA werden ook aangehouden.

Voorlopige schorsing
Esquivel staat sinds 1988 aan het hoofd van de Venezolaanse voetbalbond en is daarmee de langstzittende preses in Zuid-Amerika. De geboren Spanjaard geldt sinds maart ook als de belangrijkste vicepresident van de Conmebol, de Zuid-Amerikaanse federatie. Esquivel kreeg gisteren, enkele uren nadat hij op last van de Amerikaanse justitie was opgepakt, een voorlopige schorsing van de ethische commissie van de FIFA. Dat betekent dat hij tot nader order geen voetbalgerelateerde werkzaamheden mag verrichten.

© Novum

Bron: Versgeperst

2 Reacties op “VP | Kantoor voetbalbond Venezuela doorzocht in FIFA-schandaal

  1. Abraham Mossel

    Deze inval kan naar mijn in zien’s maar een bedoeling hebben, en wel alle aanwijzingen vanuit de regeringen, Chaves en Maduro met de FIFA uit het Bondskantoor laten verdwijnen om zo zelf uit beeld te blijven. Of wil Maduro ons laten weten dat hij samen werkt met de FBI om de FIFA corruptie boven water te krijgen HAAAAAAAAAABLAAAAAAAAABAOUMNFDhaaaaa blaaaaaa.

  2. Abraham Mossel

    Deze inval kan naar mijn in zien’s maar een bedoeling hebben, en wel alle aanwijzingen vanuit de regeringen, Chaves en Maduro met de FIFA uit het Bondskantoor laten verdwijnen om zo zelf uit beeld te blijven. Of wil Maduro ons laten weten dat hij met de FBI om de FIFA corruptie boven water te krijgen HAAAAAAAAAABLAAAAAAAAABAOUMNFDhaaaaa blaaaaaa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *