VP | Meer dan 75 procent huishoudens onder de armoedegrens

sint-maarten-sxm | Foto Judith Roumou

Sint Maarten: Meer dan 75 % huishoudens onder armoedegrens

CURAÇAO – Meer dan 75 procent van de huishoudens op Sint Maarten leeft onder de armoedegrens. Dit blijkt het uit de onlangs gepubliceerde Transparency International (TI) National Integrity System Assessment.

Er is een relatief hoog inkomen per hoofd van de bevolking. De verdeling hiervan is echter ongelijk.

Dat meldt The Daily Herald. De cijfers in het rapport zijn gebaseerd op het meest recente Census Onderzoek 2011. De voorlopig cijfers werd in 2012 gepubliceerd.

Armoedegrens
Meer dan 75 procent van de huishoudens heeft minder dan 4000 gulden (2.222 dollar) aan inkomen per maand. 67,5 Procent van de huishoudens heeft minder dan 3000 gulden (1.677,24 dollar) te besteden. Volgens de norm van het Nationaal Instituut Budgetinformatie (NIBUD) kan hieruit worden opgemaakt dat meer dan 75 procent van de huishoudens onder de armoedegrens leeft.

Werkloosheid
Volgens het rapport zit 22 procent van de bevolking van Sint Maarten zonder inkomen. Dit terwijl de levenstandaard hoog is. Het eiland heeft te kampen met een hoge werkloosheid. 11 Procent van de bevolking werkt niet. Daarnaast heeft iets minder dan de helft van de bevolking – 42,9 procent – geen middelbaar onderwijs genoten.

Bron: Versgeperst

Naschrift KKC
2015 07 29 – Transparency International _StMaartenNIS_EN

Een Reactie op “VP | Meer dan 75 procent huishoudens onder de armoedegrens

  1. Ook op St Maarten zijn de tientallen miljoenen die voor onderwijs en armoede bestrijding voortkomen uit de Nederlandse belastingpot verdampt….

    Lees eens wat er in 2013 gebeurde en denk eens na over wie daar het meest van zou profiteren;
    Met een pennenstreek schreef de voormalige minister van Financiën Roland Tuitt op 14 mei 2013 niet minder dan 4.47 miljard gulden ($2.5 miljard) in achterstallige belastingen en premies voor het fonds bijzondere ziektekosten af. Het enorme bedrag is tien keer zo groot als de huidige begroting van St. Maarten.

    En we durven over armoede te praten, ik heb het dan liever over wanbestuur en het domweg negeren van bepaalde groepen in de St Maartense samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *