VP | Militaire bijstand SDKK-gevangenis afgerond

Militaire bijstand SDKK-gevangenis afgerond

Militaire bijstand SDKK-gevangenis afgerond

CURAÇAO – De militaire bijstand bij de SDKK-gevangenis in Koraal Specht is afgerond. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Meer dan 100 militairen bewaakten de instelling. Dit om een mogelijke gevangenisuitbraak te voorkomen.  Tijdens een grondige doorzoeking van de gevangenis bleek een deel van de tralies van twee cellen te zijn doorgezaagd.

Ook werden er mobiele telefoons, drugs en zelfgemaakte wapens aangetroffen.

Road blocks
De aanwijzingen dat meerdere gevangenen rond de kerstperiode en het begin van het nieuwe jaar wilden ontsnappen, leidde tot extra paraatheid. Het terrein is de afgelopen periode hermetisch afgesloten door waarnemingsposten en road blocks.

Tevreden
Compagniescommandant ritmeester Mike Snoek is tevreden over het verloop van de inzet. “Door de zwaar beveiligde en steeds verder uitgebouwde opstellingen en waarnemingsposten lukte het ons met de autoriteiten de dreiging te verminderen. Door verkenningspatrouilles en direct reageren op verdachte situaties, smoorden we elke potentiële dreiging in de kiem. De inzet verliep door de professionele inspanningen van iedereen goed”, aldus Snoek. De militaire bijstand heeft twintig dagen geduurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *