VP | Navarro: ‘Veiligheidsmaatregelen hebben effect’

Navarro: ‘Veiligheidsmaatregelen hebben effect’ | Foto Persbureau Curacao

Navarro: ‘Veiligheidsmaatregelen hebben effect’ | Foto Persbureau Curacao

CURAÇAO – De extra veiligheidsmaatregelen die vorig jaar juli werden aangekondigd door minister Nelson Navarro van Justitie, hebben effect gehad. Dat zegt Navarro in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2. “De atrako’s zijn in aantal afgenomen.”

“Eind juni heb ik een overzicht gekregen van het laatste half jaar en daaruit blijkt dat het aantal roofovervallen, autodiefstal en andere criminaliteit duidelijk een lagere trend vertonen dan vorig jaar”, aldus Navarro.

Maatregelen
De destijds aangekondigde maatregelen waaronder checkpoints en roadblocks worden nu volgens de minister uitgevoerd door de wijkbureaus. “Continu worden er huiszoekingen en surveillances gedaan”, aldus Navarro. De minister zegt dat dezelfde maatregelen nog van kracht zijn, maar met een andere aanpak.

Collega Rick Hart vroeg de minister naar de stand van zaken een jaar nadat de veiligheidsmaatregelen werden aangekondigd.

Bron: Versgeperst

3 Reacties op “VP | Navarro: ‘Veiligheidsmaatregelen hebben effect’

 1. Navarros uitlatingen wijzen erop dat het verkiezingstijd is en Pais haar belabberde reputatie moet gaan opvijzelen.

  Met nietszeggende statistieken.

  Want is het niet logisch dat burgers gewoon geen aangiften merr doen?

  De politie zit op hun luie reet, komt een crimineel voor rechter Irma Lips dan wordt hij vrij gesproken en komt een crimineel voor een andere rechter dan Irma Lips dan hoeft hij zijn straf niet uit tegaan zitten (Brian Mariano).

 2. stanley Held

  Beste heer Eustatia, hij doet het goed en doordacht. Ik hoop dat hij het op de engelse manier invoert. In Engeland is er nauw kontakt met de mensen die achter de monitor zitten en de politie oo straat. Hoop dat het hem lukt. Ben niet overal blij met zijn beslissingen. Lijkt mij wel een integer persoon. Weet dat leiding geven moeilijk is, hetzij zo.

 3. JM Eustatia

  Alhoewel best het een en ander op het gevoerde beleid kan worden afgedongen en het niet altijd overhoudt, kan niet ontkend worden dat Minister Nelson Navarro een van de betere ministers van justitie is, die in jaren die functie hebben vervuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *