VP | Regering legt geen verantwoording af over aftreden Asjes

Verhitte discussie pers en Minister Camelia-Römer

Minister Camelia-Römer puts forth project improvement infrastructure | Foto Persbureau Curacao

Regering legt geen verantwoording af over aftreden Asjes | Foto Persbureau Curacao

CURAÇAO – De regering weigert vooralsnog verantwoording af te leggen over het aftreden van oud-premier Ivar Asjes. Ook minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Suzy Camelia-Römer weigert duidelijkheid te verschaffen, zo meldt Radio Hoyer 2.

Tegen ieders verwachting in kwam Camelia-Römer vanmiddag opdraven voor de wekelijkse persconferentie van de ministerraad. Vorige week donderdag was er geen persconferentie.

De minister gaf tijdens de persconferentie uitleg over het verstrekken van vergunningen aan luchtvaartmaatschappijen. Al een aantal dagen is er gekissebis gaande over de verstrekking van een vergunning aan de nieuwe luchtvaartmaatschappij Ava Air.

Whiteman
De verwachting was, bij het eerste officiële contact van de regering met de pers, dat de nieuwe premier Ben Whiteman bij de persconferentie zou zijn om uitleg te geven over het aftreden van Asjes. Camelia-Römer zei dat ze geen antwoorden kan geven die de minister-president moet geven.

Collega Rick Hart voelde Camelia-Römer tijdens de persconferentie nader aan de tand, nadat ze een onbevredigend antwoord gaf op een vraag van een andere journalist.

Bron: Versgeperst

3 Reacties op “VP | Regering legt geen verantwoording af over aftreden Asjes

  1. Eén ding staat vast. Er komt een moment dat een ieder voor God komt te staan. En dan kan je die dans niet ontspringen en wordt je ter verantwoording geroepen. Met het gevolg dat de “beloning” die men dan krijgt onherroepelijk is en voor eeuwig. One way ticket to Hell.
    En het maakt niet uit of je dit nu wel of niet gelooft. Of je dit een oude mannen verhaal vindt of niet. Of je dit achterlijk vindt of niet. Die dag komt eraan. En die dag is ook onherroepelijk. En wees hier bewust van, op die dag zullen velen heel erg veel spijt hebben dat zij hier niet in hebben gelooft.

  2. Geen verantwoording afleggen is puur onbeschoft, maar wat verwachten we hier eigenlijk in deze republiek.

  3. Renée van Aller

    Bewindslieden horen in een parlementaire democratie verantwoording af te leggen. Helaas werkt onze democratie niet en voeren de Statenleden hun taak vaak niet naar behoren uit. Dus kunnen bewindslieden alles doen wat God verboden heeft. Je moet nog maar afwachten of je hiervoor in het hiernamaals afgrijselijk moet boeten. Je kan altijd nog op je sterfbed de Allerhoogste van welke gezindte ook, om vergeving smeken. Dat hoort niemand en zo heb je toch kans nog op een onverdiende enkele reis vagevuur of Nirwana. Geloven is niet weten, dat opent onvermoede horizonten om het goede na te laten en de regeringstaak in het eigen financieel belang in te vullen. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *