VP | Sint Maarten sluit grenzen om Ebola

sxm-sint-maarten-3

Sint Maarten sluit grenzen om Ebola

CURAÇAO – Ook Sint Maarten sluit zijn grenzen voor reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen. Dat meldt de krant The Daily Herald. Mensen die korter dan 21 dagen geleden zijn afgereisd naar een land waar ebola heerst, worden niet toegelaten.

Het gaat hier om reizigers uit Guinee, Liberia, Sierra Leone en de Democratische Republiek Congo.

Besluit
Dit besluit is genomen op advies van het ministerie van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid. Minister van Gezondheid, Cornelius de Weever, liet via een verklaring weten dat het reisverbod van kracht blijft tot de gebieden ebola-vrij zijn verklaard door de World Health Organisation (WHO). Het verbod heeft ook betrekking op cruiseschiptoeristen. “Ook zij komen niet aan wal, indien ze binnen dit profiel passen” aldus de Weever.

Inwoners
Inwoners die onlangs zijn afgereisd naar een ebolagebied mogen terugkeren. Wel worden ze minimaal 21 dagen in quarantaine gehouden. De incubatietijd is namelijk 21 dagen.

Hato
Op de luchthaven Hato wordt er sinds kort ook gescreend op ebola. Aan reizigers wordt gevraagd of ze onlangs zijn afgereisd naar een ebolagebied.

Bron: Versgeperst

Een Reactie op “VP | Sint Maarten sluit grenzen om Ebola

  1. Chapeau, of beter met hoofdletters: C H A P E A U.

    Dit zijn kloeke en moedige beslissingen van de bestuurders van zowel Curaçao als St. Maarten. Doortastende maatregelen nemen die elders in de wereld niet genomen durven te worden. Dat verdient een luid applaus.

    Jammer dat Saba niet zelf bevoegd is om ook deze maatregelen te nemen. Stel je voor dat er een boot Afrikaanse vluchtelingen koers zet naar Saba en dat ze stiekum naar St. Maarten of Curaçao gaan zwemmen. Een verontrustende gedachte. Ik stel voor dat de regeringen van St. Maarten en Curaçao gezamenlijk Nederland onder druk zetten om ook een verbod op Saba af te dwingen en als ze toch bezig zijn ook een verbod voor St. Eustatius.

    Hulde voor zoveel moed, echt staatsmanschap van de betrokken Minister Presidenten en niet te vergeten de andere ministers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *