VP | Van Raak: ‘Schotte betrokken bij corruptie VDC’

Van Raak: 'Schotte betrokken bij corruptie VDC' | Foto Ken Wong

Ronald van Raak (SP): ‘Schotte betrokken bij corruptie VDC’ | Foto Ken Wong

WILLEMSTAD – Voormalig premier Gerrit Schotte zou betrokken zijn geweest bij een corruptiezaak binnen de Curaçaose veiligheidsdienst (VDC). Dat zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak, zo meldt de Volkskrant.

Door dataroof bij de VDC zou informatie van de Nederlandse inlichtingendienst (AIVD) in handen zijn gekomen van criminelen. Uit de gelekte documenten is onder meer gebleken dat Schotte zich schuldig zou hebben gemaakt aan corruptie binnen de organisatie.

Zo zou hij veel moeite hebben gedaan om een minister-screening te belemmeren, aldus van Raak. Ook wilde hij voormalig hoofd van de Antilliaanse Veiligheidsdienst, Lawrence P., aannemen bij de VDC. Dit terwijl er destijds een onderzoek naar hem liep wegens schending van het ambtsgeheim.

Roof

Volgens het SP-lid was de gegevensroof mogelijk doordat een netwerkbeheer van de VDC de opdracht kreeg alle systeemwachtwoorden te geven. Hierdoor kon data van de VDC gekopieerd worden en was informatie-uitwisseling tussen de veiligheidsdienst, AIVD en FBI beschikbaar.

De netwerkbeheerder heeft hierover een verklaring afgelegd bij de ombudsman. Onderzoek Van Raak wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar deze zaak. De Kamercommissie gaat op dinsdag 31 maart in beraad over de kwestie.

Bron: Versgeperst

Een Reactie op “VP | Van Raak: ‘Schotte betrokken bij corruptie VDC’

  1. WAT, Schotte betrokken bij corruptie??
    dat gelooft toch geen mens….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *