VP | ‘Wij zijn Antilianen. En dan tel je niet mee’

Nelson 'Rasta' Josef

Nelson ‘Rasta’ Josef

CURAÇAO – ‘Wij zijn Antilianen. En dan tel je niet mee.’ Dat was de reactie van één van de buurtbewoners van Mais Jozef, alias Rasta (42). Jozef werd op zaterdag 15 augustus doodgeschoten door een andere buurtbewoner genaamd Michael Duran.

Volgens bewoners van de Indische Buurt in Groningen had de moord op Jozef voorkomen kunnen worden.

Dat melden ze tegenover het Dagblad van het Noorden.

Alleen opruimen
Jozef, die al vijftien jaar in de Pandangstraat woonde, werd doodgeschoten tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Het slachtoffer en de dader lagen volgens buurtbewoners al heel lang in conflict.

Op de dag van de moord is de politie meerdere keren gebeld. Volgens buren had Jozef nog geleefd als de politie harder had ingrepen. Andere buren lagen namelijk ook overhoop met de dader en hier was de politie volgens hen van op de hoogte.

”Ik heb mijn kameraad zien doodgaan. Een goeie jongen en een goede vader. En wat deed de politie? Niets. Die komt alleen maar opruimen.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er ‘al jaren veel aandacht wordt besteed aan de wijk om de leefbaarheid te verbeteren’, aldus de krant.

Bron: Versgeperst

6 Reacties op “VP | ‘Wij zijn Antilianen. En dan tel je niet mee’

 1. als ik naar de foto kijk, denk ik niet dat hij wekelijks naar het kerkkoor ging.

 2. Het slachtoffer is ‘goed’ omdat in die kringen ‘criminaliteit’ anders beoordeeld wordt. Drugsdealers zijn hardwerkende mensen en de politie is zeker niet de beste kameraad. Het wel of niet optreden van de politie levert enkel selectieve negatieve verontwaardiging op.

 3. Bekend verhaal in Nederland, Politie bemoeit zich nauwelijks preventief met burenruzie, ongeacht kleur of ras. Ook relatieproblemen leidden tot de dood omdat de politie “vergeet ” de wapens van de agressor in te nemen. Ook hier zonder verschil van kleur of ras. Feitelijk telt dus niemand mee in de redenatie van de “buurman”

 4. Bekend verhaal in Nederland, Politie bemoeit zich nauwelijks preventief met burenruzie, ongeacht kleur of ras. Ook relatieproblemen leidden tot de dood omdat de politie “vergeet ” de wapens van de agressor in te nemen. Ook hier zonder verschil van kleur of ras. Feitelijk telt dus niemand mee in de redenatie van de “buurman”

 5. Een goeie jongen en een goede vader.

  Mag ik hieraan toevoegen dat de meningen hierover verschillen?

  Zeer over verschillen?

 6. Definitie, interpretatie en beleven van het woord ” goed ” vervaagt.
  Iemand die in dergelijke handel zit waardoor anderen geestelijk beschadigd worden door gebruik kan ik geen goed mens noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *