VR | Nationaal elftal van Curacao treft Westlandia bij Excelsior

Curaçao speelt vrijdag oefenwedstrijd in Nederland

Curaçaos elftal speelt vrijdag oefenwedstrijd bij Excelsior in Rotterdam

Het nationale elftal van Curaçao met bondscoach Patrick Kluivert speelt op vrijdag 20 mei een wedstrijd tegen de kampioen van de zondag Hoofdklasse Westlandia.

De wedstrijd vindt plaats op het veld van Excelsior Maassluis en zal live worden uitgezonden op Fox Sports. Eigenlijk zou Excelsior Maassluis deze wedstrijd spelen tegen de ploeg van Kluivert, die in Nederland een trainingskamp belegt, maar door de titel in de zaterdag Topklasse speelt Excelsior M. op zaterdag 21 mei tegen FC Lienden om het landskampioenschap en hierdoor is het onmogelijk om tegen Curaçao uit te komen.

Gelukkig is de zondagafdeling van Westlandia met trainer Edwin Grünholz bereid gevonden om deze wedstrijd te spelen. Voor Westlandia is het een mooie afsluiting van een prachtig seizoen, waarin met grote overmacht de titel in de hoofdklasse werd behaald.

De selectie van Curaçao voor deze wedstrijd bestaat uit onder meer Cuco Martina (Southampton), Leandro Bacuna (Aston Villa) , Kemy Agustien (Hamilton, Schotland), Eloy Room (Vitesse) en kersvers kampioen Gino van Kessel (AS Trencin, Slowakije).

Diverse andere eredivisie- en Jupiler league spelers zullen ook uitkomen in de wedstrijd tegen Westlandia. Deze wedstrijd zal gebruikt worden als oefening voor de tweede ronde van de Caribbean Cup waar het Curaçaos team uitkomt op 1 en 7 juni tegen Guyana en US Virgin Islands. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Ergilio Hato Stadion in Willemstad Curaçao.

Bron: VoetbalRotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *