Vragen KLA over Dokmaatschappij

kla-logoWillemstad – De nieuwste politieke partij op Curaçao, KLA, met aan het hoofd Christopher Middelhof, geeft aan antwoorden te willen op vragen over het inzetten van buitenlandse werknemers bij de Curaçaose Dok Maatschappij.

Advertentie

Volgens Middelhof heeft hij in de afgelopen periode de bedrijfsvoering van het Dok kritisch bekeken en heeft hij geconstateerd dat er meer dan 50 werknemers werkzaam zijn bij het Dok die afkomstig zijn uit het buitenland.

,,Er worden buitenlandse werknemers ingezet en de lokale werknemers krijgen daardoor geen kans. Ik ben tegen deze manier waarop buitenlandse krachten worden gebruikt en waarmee kansen worden weggenomen van lokale arbeidskrachten en legaal op het eiland verblijvende buitenlanders”, aldus Middelhof.

Hij geeft aan dat de krachten als professionals worden aangetrokken en vervolgens niets af blijken te weten van functies als lasser, spuiter, loodgieter, wasser en zandblazer.

,,Het Dok heeft bijna 200 werknemers en er is een geldende 80/20-regeling die onlangs is vastgesteld. Maar het lijkt alsof er net het tegenovergestelde plaatsvindt bij de Dokmaatschappij en helemaal als je kijkt hoeveel personen hun baan zijn kwijtgeraakt in de horeca en bij DAE. Er is een spelletje gaande bij het Dok.
Ik wil weten of deze mensen via een uitzendbureau komen en welk bureau dat dan is. Daarnaast wil ik weten waarom d voorkeur wordt gegeven aan buitenlandse krachten”, geeft Middelhof aan.

Hij vraagt zich ook af waarom lokalen niet worden opgeleid voor deze functies, waarom de salarissen van de buitenlandse krachten hoger liggen dan de salarissen voor lokale krachten, waarom er geen sollicitatieprocedures zijn opgestart.
Hij doet een dringende oproep aan de Dokmaatschappij om antwoord te geven op zijn vragen.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Vragen KLA over Dokmaatschappij

  1. Goed zo, Christoph.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *