Vragen over Feria Tula

parCURAÇAO – De PAR-fractie is blij verrast over de groenten- en fruitmarkt Feria Tula die sinds vorig weekend wordt gehouden. “Het is een nobel en mooi initiatief van de minister.” Toch kampt de oppositiepartij met wat vragen over de manier waarop de producten worden geïmporteerd.

Het is een goede actie om de kosten van levensonderhoud die dagelijks hoger worden, voor ons volk te verlichten”, stelt PAR. “Deze regering heeft beloofd dat het volk groenten en fuit goedkoper zou krijgen, wat nu het geval is. Nadat dit project twee weekenden loopt, zijn wij benaderd door mensen met vragen.”

Geen lokaal bedrijf
De PAR wil weten waarom de regering gekozen heeft voor de privé onderneming Twenty One N.V. om de producten te importeren terwijl de regering een eigen onderneming (LVV) heeft die groenten en fruit produceert. Ook willen zij weten of er andere importeurs of verkopers konden meedingen naar de verkoop op de Feria.

Volgens de informatie die wij hebben, spreken alle werknemers op de locatie alleen Spaans. Dit bevestigt het register van de Kamer van Koophandel: het gaat om een buitenlands bedrijf. Waarom wordt er niet gewerkt met een lokaal bedrijf?”

Plan
Een ander hekelpunt van PAR is het niet verstrekken van bonnetjes na de aankoop van producten op de markt.

“Bij ons rijst de vraag of het bedrijf wel OB betaalt over de producten die zij verkopen.”

De PAR wil verder weten waarom de regering geen structureel plan heeft gepresenteerd.

In het regeerprogramma zien we nergens dat verkoop van groenten valt onder een portefeuille. Waarom is er geen structureel plan waarin elke minister steun kon geven en het hele volk zo kan genieten van lage prijzen in elke toko, minimarket, schip etc?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *